Новородено почина, заради лекарска небрежност, от болницата само се извиниха 
14 август 2022 06:48 Mobile watches 1785 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Болничен тръст в Англия се извини на майка, чието бебенце – момиче, почина часове след като първоначално ѝ било казано, че бебето вече не е живо. Всичко това станало ясно от множество доклади. 

Алиша Пег (пострадалата майка) твърди, че персоналът в болницата „Уилям Харви“ в Ашфорд е пренебрегнал нея и дъщеря ѝ – Грейс, която починала през месец февруари малко след като се родила – преждевременно, на 22 седмици, предават BBC News и The Guardian. 


Майката престояла в болницата за по-малко от 24 часа, но е била изписана въпреки родилните болки, и родила вкъщи – според докладите. 

След това майката и бебето били върнати обратно в болницата, където на Алиша ѝ било казано, че дъщеря ѝ е починала, но след това пък ѝ казали, че Грейс всъщност е жива, но нямало да оцелее. 

Алиша изпитвала родилни болки, когато за първи път посетила болница „Уилям Харви“, според докладите. Болничният персонал ѝ казал, че бебето не се движело, но все още имало сърдечен ритъм. 

„В главата си мислех, че дъщеря ми е добре, има сърцебиене“, казва Алиша пред медиите. „Казах им, че раждам и усетих, че трябва да напъвам, но лекарят каза да се прибера вкъщи. “ 

Алиша казва още, че е изпълнила заповедите на персонала, но е родила Грейс часове по-късно, след като била изписана. След това майката и бебето били откарани по спешност в болницата, където на майката ѝ казали, че дъщеря ѝ не е оцеляла. Но само 45 минути по-късно Алиша научила, че дъщеричката ѝ всъщност е жива и тя я поела в прегръдките си, когато я завели при нея, според Liverpool Echo. 

Въпреки това Алиша казва, че е била информирана от болницата, че персоналът не може да предложи на дъщеря ѝ никаква медицинска помощ и заради това бебето издъхнало в ръцете на майка си – в 6. 30 сутринта – същата сутрин. 

„Трябваше да прежаля и скърбя за дъщеря си два пъти“, казва злощастната жена пред медиите. 

Ребека Мартин, главен медицински директор в The East Kent Hospitals Trust, се извинила на пострадалата майка от името на болницата, в която всичко това се разиграло. 

„Наистина съжаляваме, че не осигурихме необходимия стандарт на грижа и подкрепа“, казала Мартин. А болничният тръст на East Kent не отговоря веднага на исканията на медиите за коментар. 

Мартин каза, че тръстът е променил своите практики и политики след „тъжната смърт“ на бебето Грейс, като допълнителен мониторинг за лица, изложени на риск от преждевременно раждане, според Echo и The Guardian. 

„Ще продължим да гарантираме, че предоставяме постоянна подкрепа, за да отговорим на всички въпроси на семейството“, добави Мартин. 

И точно това търсела и Алиша: „Искам отговори защо не бях изслушана, когато упорито им казвах какво прави тялото ми“, каза тя пред BBC News. 

Превод: Glasnews. bg 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката