Grece Ghanem: 54-годишната модна икона на Instagram
23 юли 2019 09:42 Mobile watches 2737 прочита Mobile comments 0 коментара

„Да бъдеш млад означава да бъдеш предизвикателен“. За колко от вас важи това? “Останетезабележими! Щом жените преминат определена възраст, вече никой не ги гледа. Не вземам това предвид. Все още нося дрехите по забавен начин. Не трябва да изчезвам”, споделя мнението си пред Vogue ливанският 54-годишен модел Grece Ghanem.

Тя се чувства млада, защото така иска. Защо сама се определя. Защото обича да е различна и предизвикателна. Защото обича да преоткрива себе си. И съветва всички жени да го правят.

Grece е от ливански произход и е микробиолог по професия. Всъщност е била до преди две години, когато се премества с 22-годишната си дъщеря Cheyenne в Канада, за да даде нов старт на кариерата и живота си. Макар и на 52 тогава, Ghanem не се страхува да преследва най-голямата си мечта – да пътува из целия свят като модел.

И това се превръща в съвместен проект на майка и дъщеря, които стъпкват стереотипите в модната индустрия, пращат общоприетите социални норми да вървят по дяволите и откриват Instagram акаунт за Grece. Той се превръща в нейния стилен дневник; няма нито един хаштаг, а само иновативни тоалети, смеска между Gucci и Céline, допълнени от сребърните коси на нашата героиня. Дали това е достатъчно да направи Grece Ghanem следващата модна икона? ДА!

Ако разгледате портфолиото на Ghanem, сами ще се убедите, че тя има вроден усет за мода. За нейната собствена мода, която не е присъща за никой друг. Мода, спряла се между ерата на ретро облеклото на луксозните марки и съвременният дух на по-разпространените тенденции.

Ще разпознаете модела по късата прическа, големите очила и изисканите oversize аутфити, износени от любовта, не от времето. Нищо в дрешника на Grece не се носи по веднъж. Нищо не се хвърля, тя все още пази дрехи от времето, когато е била ученичка в Бейрут в началото на 80-те години. Ще забележите Balenciaga, Acne Studios, Céline, смели бижута и много десени.

„Винаги гледам всичко, което вече имам. Не купувам само защото е тенденция“, споделя фешънистата и обяснява какво е нужно, за да построиш гардероб, който ще устои на времето: а именно – класически дрехи, които никога не излизат от мода. А към тях тя добавя по нещо ново, но все толкова вечно.

Забърква всичко и получава магия – въпреки че забелязваме силното излъчване на тоалетите й, виждаме Grece да блести по-силно от тях.

Този подход – да прави най-доброто с онова, което вече притежава, е толкова верен и за живота на Ghanem, колкото и за нейния стил. Избира да преследва мечтата си на 52, без да я е грижа особено за мнението на околните. Заминава, оставя семейството освен дъщеря си, дерзае, открива нови възможности, една от които е фитнесът.

След като Grece не може да практикува професията си, става сертифициран инструктор по фитнес. И да, на 54 тя има плочки. Но това няма значение нито за нея, нито за която и да е било жена. Според ливанския модел външният вид говори за нас, но не достатъчно, не можем да разчитаме само на него, за да привличаме хората.

„Това си ти, твоята усмивка ще привлече вниманието на хората. Трябва да блестиш отвътре.“ Да, Grece, съгласни сме!/fashioninside.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката