Годеникът й издъхна в страшни мъки, а тя… 
03 юли 2022 22:41 Mobile watches 1780 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Жителка на Великобритания се омъжи за покойния си годеник, пише Metro. 

През 2018 г. Кейт (името е измислено) се запознала с Марк Амос чрез общи приятели. Няколко месеца по-късно младият мъж й признал, че има общ променлив имунодефицит (CVID), който се отразява негативно на работата на белите му дробове. 

Това не притеснило Кейт и година по-късно тя и Амос станали двойка. 

А навръх 27-ия й рожден ден Марк й предложил да се омъжи за него. 

Щастливите влюбени започнали подготовка на сватбата. "Нямахме търпение да създадем семейство. Говорихме за това през цялото време и мечтаехме за три деца, дори избрахме имена", споделя Кейт. 

"Марк се притесняваше, че състоянието му може да повлияе на плодовитостта му, затова решихме да започнем с опитите веднага", добавя тя. 

Съвсем скоро Кейт забременяла и дарила любимия си с прекрасно момиченце. 

След раждането на малката обаче Марк се разболял от пневмония. В болницата му казали, че е развил рядко белодробно заболяване - грануломатозно-лимфоцитна интерстициална белодробна болест (GLILDE). 

Заради затрудненията, които изпитвал с дишането, лекарите му осигурили портативен кислороден концентратор и го изписали. 

"Беше шок да го видя да изглежда толкова крехък. Винаги съм знаела, че състоянието му е за цял живот, но и двамата предполагахме, че има години пред себе си – достатъчно време, за да стане татко", казва британката. 

За съжаление, състоянието на младия мъж продължило да се влошава и той починал няколко дни след като навършил 26 години, без да дочака да се ожени за любимата си. 

Кейт обаче била твърдо решена да бъде негова съпруга. Символичното бракосъчетание се състояло в присъствието на свещеник, когото тя извикала на погребението. Жената сложила едната венчална халка на пръста си, другата - на пръста на покойния си любим, и се заклела да го обича вечно. 

"Когато се съгласих да се омъжа за Марк, си представях голяма бяла сватба и размяна на клетвите пред нашите приятели и семейството. Не подозирах, че по-малко от две години по-късно моят красив годеник ще бъде мъртъв и ще сложа брачна халка на пръста му", признава съкрушената жена. /jenata. blitz. bg 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката