Модни проблеми, които ти пречат да изглеждаш добре 
21 септември 2021 05:50 Mobile watches 393 прочита Mobile comments 0 коментара

 1. Винаги купуваш едни и същи неща 

Дори ако черните дънки те правят слаба, това не е основателна причина да имаш 5 чифта в гардероба си. Със сигурност не е единствената дреха, която е перфектна за теб. В действителност, да дублираш любимите си находки не е нещо лошо, но е важно да не прекаляваш. Два чифта от черния деним са абсолютно достатъчни. Вместо да купуваш трети, по-добре се опитай да разнообразиш стила си с актуалните boyfriend или mom jeans. 

2. Ти се поддаваш на внезапни импулси в стил "излизам от зоната си на комфорт" 

В резултат на това решаваш да "добавиш цвят" и правиш спонтанна покупка – ярко зелена рокля или сандали с цветовете на дъгата. Ако искаш да промениш стила си, опитай се да не го правиш толкова драстично. Например, ако носиш само панталони и дънки, купи красива пола в любимия си цвят, с която наистина ще се чувстваш комфортно и преходът към по-различен гардероб ще е плавен. 

3. Не мислиш за това, с което ще комбинираш новата си покупка 

Уау, какъв готин топ на една кука с кристали! Ще го купя, а вкъщи ще реша с какво да го нося (и къде). Това често ли се случва и на теб? Тази стратегия води до ненужни разходи и преливащ гардероб с неща, които не обличаш, защото няма с какво да ги комбинираш. 

4. Все още се надяваш да влезеш в дънките от 9-ти клас 

Това беше преди толкова време, но ти все още държиш на дънките, които ти помогнаха да разтопиш сърцата на съучениците си. Независимо от факта, че не можеш да влезеш в тях. Повярвай ми, по-добре е да изхвърлиш тези дънки, а не да се опитваш да се пъхнеш в тях всеки уикенд и накрая с разочарование да установиш поредния неуспех. 

5. Не запълваш "дупките" в базовия си гардероб 

Базовият гардероб е необходим на всички. Няма смисъл отново да повтаряме, защото това наистина е вярно! Представи си, че изграждаш къща, където основата е нестабилна. Всичко останало отива по дяволите в този случай, нали? Същото е с дрехите - смесвай тенденциите с базови неща и ще забравиш за проблемите си със стила. 

6. Купуваш само модерни неща 

Невъзможно е да се изгради адекватен гардероб само от модерни неща. Тенденциите се променят всеки сезон. Ето защо, ако не си съпругата на петролен магнат и не можеш да си позволиш да актуализираш напълно гардероба си всеки сезон, използвай базовия си гардероб, който да разнообразяваш с някои актуални тенденции. 

7. Купуваш всичко на разпродажба 

Разпродажбите са много опасно нещо. Когато видим червения знак SALE и заветните "50-60-70%" сякаш мозъкът ни се изключва, дъхът ни спира и портфейлът ни автоматично се отваря. Спри! Няма смисъл да трупаш купища евтини парцали, само защото са на намаление. Те ще отлежават в гардероба ти в продължение на години, като в същото време отново няма да има какво да облечеш. 

8. Не подреждаш гардероба си 

Постоянната бъркотия в гардероба е една от основните причини, заради които твоите сутрешни драми могат да продължат до безкрайност. Раздели го на сезони, сектори по вид дрехи, както и на такива, които носиш по-често и по-рядко. 

9. Не взимаш предвид особеностите на фигурата си 

Може и да обръщаш внимание, но просто да не го правиш по правилния начин. Внимателно проучи начина, по който ти стои дадена дреха още преди да я купиш и не забравяй за възможността за връщане. Тази опция съществува, за да ви помогне да решиш спокойно вкъщи. 

10. Ти купуваш неща "за в бъдеще" 

"Някой ден ще отслабна и ще нося тези дънки, нищо че сега са твърде малки“. Това не е основателна причина да купиш нещо, в което едва се побираш. Най-много това да се отрази на настроението и самочувствието ти... негативно. Не давай пари за нещо, което не можеш да носиш през следващите пет години. 
Област за прикачени файлове 


 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката