Два знака на  ръцете могат да сигнализират за смъртоносна болест: Ето за какво да внимавате 
10 юли 2024 07:05 Mobile watches 934 прочита Mobile comments 0 коментара

 
 
Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт в много страни. Това включва състояния като коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност и инсулт. 

Без ранна диагностика и лечение сърдечно-съдовите заболявания могат да бъдат фатални. Ето защо е важно да забележите всички предупредителни знаци. Например, сърцебиене и болка в гърдите може да сигнализират за проблем. Въпреки това, някои симптоми са по-необичайни и два могат да се появят на ръцете. 


Удебелени пръсти 
Удебелените пръсти на краката са странен феномен, който кара върховете на пръстите да се уголемяват и разширяват, докато ноктите се извиват надолу. 

Точната причина за това явление не е напълно известна, но се смята, че е свързана с намаленото ниво на кислород в кръвта, което води до промени в кръвоносните съдове на ръцете и върховете на пръстите. 


Следователно удебелените пръсти могат да бъдат следствие от аневризма на аортата, вродено сърдечно заболяване и ендокардит. 

Подуване 
Подутите ръце също могат да показват проблеми със сърцето. Отокът възниква, когато течността се натрупа в засегнатите области. Това е един от най-честите признаци на сърдечна недостатъчност, което означава, че сърцето не може да изпомпва правилно кръвта в тялото. 

Подуването може да е по-леко сутрин и да се влошава с напредването на деня. Ако причината е сърдечна недостатъчност, подуването може да засегне и глезените. 


Ако забележите някой от тези необясними симптоми, трябва да говорите с Вашия лекар. 

 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката