В бургаска болница “откриха” киста на премахнат преди месеци бъбрек 
10 април 2023 06:31 Mobile watches 961 прочита Mobile comments 0 коментара

 

В бургаска болница “откриха” киста на премахнат преди месеци бъбрек. Случаят е от Комплексния онкологичен център /КОЦ/-Бургас, разкрива Iskra. bg. Резултатът е дошъл след контролно изследване на ехограф. 

Преди няколко години мъжът, който пожелава да остане в анонимност, е диагностициран с рак. Поради това той трябва периодично да ходи на контролни прегледи. 

„Преди няколко месеца ми премахнаха десен бъбрек. Тогава бях с 40% жизнени показатели и ме оперираха, макар че не ми даваха шанс за живот. Не можах да мина по НЗОК на преглед тогава в Онкото. “, разказва пациентът. 

На един от контролните прегледи той е изпратен да си направи снимка на ехограф. По думите на мъжа на ехографа работи младо момче, което не е много компетентно. 

„След прегледа го попитах дали всичко е наред, при което той ми отговори: „Аз не знам дали съм ви казвал, но за вашето заболяване, ехографът няма кой знае какво значение“”. споделя той. 

„Като излязох от кабинета започнах да чета какъв е резултатът – ляв бъбрек нормален, десен бъбрек е открита киста 4 милиметра вдясно. “ допълва потърпевшият. 

Парадоксалното тук е, че както споменахме, бъбрекът е премахнат няколко месеца по-рано. 

„Как го видяха, че е десен, като той го няма. Да бяха казали в някой орган, който съществува, а не в премахнат. За мен на всеки един пациент е запаметено в апарата предишните изследвания и се пускат всеки път едни и същи, за да отчитат дейност. Аз се върнах и попитах оператора: „Как ми установихте киста, след като аз нямам бъбрек? “ и той ми отговори: „Ето и аз това ви казах, видяхте ли ехографът колко работа ви върши. “ Качих се на регистратурата, за да си оставя изследванията и попих и там: „Как като нямам орган ми откривате киста? “, отговор – нямаше“, изразява възмущението си пациентът. 

Ще следим дали от онкологичния център в Бургас ще направят изказване по случая. 

Gospodari. com 

 

 
 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката