БЕЗ РЕЦЕПТА: Жени се тъпчат с лекарства за диабетици, за да топят килограми 
16 септември 2022 05:10 Mobile watches 707 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Проучвания показват, че лекарствата за диабетици помагат и за редуциране на теглото. Затова част от тези медикаменти вече се изписват и за отслабване. Проблемът е, че не всички са одобрени в България. Това обясни пред Nova News ендокринологът Ивайло Богомилов. 

„Това са медикаменти, които са по лекарско предписание и, за да може да бъде започната терапията, би следвало да се направят подходящи изследвания, за да се види, дали пациентът би отговорил правилно на терапията и дали не би навредило повече на здравето му, отколкото да има положителен ефект”, коментира ендокринологът. 

Ивайло Богомилов уточни още, че все повече хора купуват медикаменти за диабетици, без да им бъдат изписани от лекар, само и само, за да отслабнат. Те сами решавали и по колко хапчета да пият на ден. 

 „Основните странични ефекти са гадене и повръщане. Когато се приеме повече от дозата, която би следвало да бъде, съответно това е основният страничен ефект. Това може да доведе до тежка дехидратация, залитане, падане на кръвно налягане”, допълни Ивайло Богомилов. 

Модата сред жените за приемането на медикаменти за диабет в битката с килограмите, доведе до изчезване на важно лекарство от аптеките още преди месец. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката