Болките в гърба при този мъж се оказаха симптом на фатално заболяване 
19 септември 2022 05:47 Mobile watches 884 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Жител на английския окръг Шропшир, Великобритания, приел симптом на фатално заболяване за обикновено мускулно разтягане след тренировка във фитнеса. Това съобщава вестник Liverpool Echo. 

28-годишният Гарет Емерсън разказа, че през 2014 г. му е поставена диагноза сарком на Юинг, злокачествен тумор на костния скелет. „Страдах от болки в гърба и три месеца си мислех, че това се дължи на мускулно натоварване“, обясни той. 

Когато болките в гърба станаха непоносими, британецът отишъл в спешното отделение. Там му дали болкоуспокояващи и го изпратили за ЯМР. Извършените тестове разкрили тумор в гърба на пациента с размерите на две тенис топки. 

През последните седем години Емерсън е преминал няколко курса на химиотерапия и лъчетерапия, които са помогнали в борбата с тумора. През ноември миналата година обаче лекарите съобщиха, че пациентът има четвърти рецидив и ракът се е разпространил в лимфните възли, белите дробове и мозъка. 

През същия месец е отстранен най-големият тумор на Емерсън и сега се подлага на химиотерапия. Онкологът предупреди, че в момента няма методи за лечение на този вид рак и в един момент химиотерапията ще спре да работи. 

След като научава диагнозата, британецът направил списък с мечтите, които иска да изпълни преди смъртта си. Той вече е изпълнил едно от желанията си и е присъствал на мач с участието на любимия си футболен клуб Ливърпул. 

/zdrave. to 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката