Лекар сбъдна мечтата на болно дете 
04 януари 2022 06:50 Mobile watches 766 прочита Mobile comments 8 коментара

 

Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново успя да обедини хиляди в социалните мрежи, които само за 2 седмици събраха сумата от 100 000 евро, необходима за нейното лечение. А днес Нелис е още по-щастлива, защото сбъдна своя мечта. След като разказала на лекуващия си лекар в Истанбул за мечтата си да полети, медикът организирал за момиченцето посещение в симулационния център на турските авиолинии. 

„Когато за първи път каза, че я е заболяло крачето, беше по време на игра с друго детенце. Тогава падна и си помислихме, че е от това”, разказа майката на Нелис. 

След падането родителите водят детето на лекар, който отдава болката в крачето на растежа. Когато ситуацията се повтаря обаче, семейството я отвежда в София за допълнителни изследвания. 

„Лекарят каза, че има рак. Оттам натаък вече всичко за нас се превърна в един кошмар. Докторът ни каза, че трябва да се направи ПЕТ скенер и химиотерапия. Заяви ни, че дните на малката са преброени”, сподели още майката. 

Два месеца след първото оплакване на Нелис, диагнозата тумор на надбъбречните жлези е поставена. 

Ден след това, семейството заминава за Турция – за второ мнение. 

„В началото прогнозите изобщо не бяха добри, защото едва ли не бяхме много закъснели. Тя премина през множество лечения и операции. Всичко стана благодарение на дарителската кампания, която организираха наши близки приятели и роднини”, разказа жената. 

Откакто заминали за Истанбул, Ася и Нелис не са се връщали в България. Живеят предимно в болницата там. Днес прогнозите вече са добри, но Нелис има още много битки за печелене. Бори се с помощта на познати и непознати, на родителите си, но на лекарите, които освен да лекуват, сбъдват и мечти. 

„Нелис сподели с лекуващия ни лекар, че нейната мечта е да скочи с парашут от самолет. И той каза: “Това ще е малко трудно за изпълнение, но мога да те кача на самолет и да караш”, каза жената. 

Малко след даденото обещание, Нелис се озовава в симулационния център на турските авиолинии – мястото, където пилотите и стюардесите провеждат своите обучения. А, за да не е сама, й е осигурена и компания – децата от цялото отделение. 

8 коментара
Коментирай
16.01.2022 01:17 | Anthonyshulp
Between us speaking.
16.01.2022 03:05 | Jameslooke
Excellent phrase and it is duly
squirtinghdtube
17.01.2022 09:24 | ManuelUnods
get redirected here https://android-playmarket.com/en/
17.01.2022 11:21 | JanuaryMAH
семейная психология

https://www.youtube.com/watch?v=AgzJ5Vw8RPM

правила счастливой семейной жизни

семейная психология

как сохранить семью
17.01.2022 12:31 | Jefferytholf
view website The Crucifixion by Matthias Grunewald
18.01.2022 01:14 | Alberttyhom
I can not participate now in discussion - it is very occupied. I will be released - I will necessarily express the opinion.
18.01.2022 01:35 | Andrewflolo
In my opinion you are not right. I am assured. Let's discuss it.
18.01.2022 02:36 | RichardBoYpe
Slut Porn Tube present hot hardcore videos for free

Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
Look this free videos
06511c3
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката