Природните аномалии причиняват недостиг на кислород в тялото 
18 септември 2021 05:46 Mobile watches 324 прочита Mobile comments 0 коментара

Природните аномалии причиняват недостиг на кислород в тялото 

Кардиологът Полина Астраханцева изказва мнението, че хипоксията, представляваща крайно ниска концентрация на кислород в човешкия организъм, може да възникне заради влиянието на времето навън. Тя обяснява, че такова явление може да се наблюдава в период на понижаване или повишаване на атмосферното налягане, когато наближава циклон или антициклон. 

Д-р Астраханцева забелязала, че хипоксията засилва предразположеността на организма към инфекция. Към такова състояние са склонни на първо място хора с патологии, като болести на сърцето и съдовете, бронхиална астма, ХОББ, неврологични нарушения. Тя изброява симптомите, позволяващи да се определи възникващата у човека хипоксия: 

► учестено дишане, задух; 

► усещане за недостиг на въздух; 

► главозамайване; 

► рязка слабост; 

► необичайно бърза уморяемост и отпадналост; 

► припадък; 

► гърчове. 

По тези причини, заради някои симптоми на хипоксията, предизвикани от природни аномалии, състоянието може да се сбърка с коронавирусна инфекция. Специалистът добавя, че хората, чувствителни към природни аномалии, в период на промени в атмосферното налягане е най-добре да се намират сред природата, където има повече кислород в атмосферата, а също и да изпълняват дихателна гимнастика. Имайте предвид, че от такъв вид хипоксия могат да пострадат и напълно здрави хора. 
Област за прикачени файлове 

 
 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката