Ройтерс: Готова е ваксината срещу Ковид 19. Тестовете на Pfizer са успешни 
10 ноември 2020 07:04 Mobile watches 285 прочита Mobile comments 5 коментара

  

Pfizer Inc преди малко обяви, че експерименталната ваксина е с повече от 90% ефективност срещу COVID-19 въз основа на първоначални данни от голямо проучване, съобщи Ройтерс. 

Това е голяма победа в борбата срещу пандемия, която е убила над 1 милион хора, и разтърси световната икономика и развали ежедневието, съобщиха от компанията. 

Pfizer и немският партньор BioNTech SE BNTX. O са първите производители на лекарства, които показват успешни данни от мащабно клинично изпитване на коронавирусна ваксина. Компаниите заявиха, че досега не са открили сериозни опасения за безопасността и очакват да поискат разрешение за спешна употреба в САЩ по-късно този месец. 

 Ако бъде разрешено, броят на дозите ваксина първоначално ще бъде ограничен. Остават и много въпроси, включително колко дълго ваксината ще осигури защита. Новината обаче дава надежда, че други ваксини в разработката срещу новия коронавирус също могат да се окажат ефективни. 

„Днес е страхотен ден за науката и човечеството“, заяви в изявление Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer. „Постигаме този критичен крайъгълен камък в нашата програма за разработване на ваксини в момент, когато светът се нуждае най-много и растат нивата на заразени, поставят се нови рекорди, болниците се приближават до свръхкапацитет и икономиките се борят да се отворят отново. " 

Pfizer очаква да поиска широко разрешително за спешна употреба на ваксината в САЩ за хора на възраст между 16 и 85 години. За целта ще трябва да събере двумесечни данни за безопасност за около половината от около 44 000 участници в проучването, очаквани в края на ноември. „Почти съм в екстаз“, каза в интервю Бил Грубер, един от най-добрите учени на ваксините на Pfizer. „Това е чудесен ден за общественото здраве и за потенциала да извадим всички от обстоятелствата, в които сме сега. “ 

Степента на ефикасност е доста над 50% ефективност, изисквана от Американската администрация по храните и лекарствата за коронавирусна ваксина. 

5 коментара
Коментирай
24.11.2020 10:03 | GregorySop
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/39cc9gy
24.11.2020 19:52 | MarioTix
look at this website кардинг форум
24.11.2020 21:23 | Reyesnag
this hyperlink https://crypto-mining.club/en/mining/nbminer-v24-2-download-and-configure/
24.11.2020 21:43 | DavidBodia
their website https://cool-mining.com/en/mining-en/new-miniz-v1-5t3-download-nvidia-cuda-gpu-miner-for-windows/
25.11.2020 13:39 | GonzaloDap
dig this https://crazy-mining.org/en/mining/gminer-v1-79-equihash-cuckoocycle-ethash-eaglesong-gpu-amd-nvidia-miner-download/
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката