Симптоми на рак на гърлото, които лесно се бъркат с COVID-19 
17 юли 2021 06:12 Mobile watches 1013 прочита Mobile comments 0 коментара

Симптоми на рак на гърлото, които лесно се бъркат с COVID-19 
 
Ракът на гърлото може да се прояви със симптоми, които карат хората да подозират коронавирусна инфекция. Бъдете внимателни, ако се появят, следете и за други възможни промени в работата на организма - това е съветът, даден от експерти от Cancer Research UK. 

Според MedikForum. ru, ракът е коварен по това, че често не проявява характерни външни признаци, докато болестта не започне да прогресира. Това се отнася напълно за рака на гърлото. Възниква, когато в клетките на гърлото се развиват генетични мутации, обаче какво точно допринася за такава мутация не е известно. 

Сериозен проблем е, че болестта е трудна за диагностициране. 

 

„Повечето симптоми на рак на гърлото не са специфични за рака, така че когато се появят, те първо изследват други, по-чести причини за появата им“, предупреждават онколозите. 

По-конкретно, казаха те, симптомите на рак на гърлото лесно се бъркат с ТОРС. 
 

„Признаците на рак на гърлото могат да включват кашлица, болки в гърлото, дрезгавост, подути лимфни възли във врата“, казват експертите. 
 
Специалисти посочиха тревожен симптом на коронавируса 

Болка в ухото. Един симптом на тумор в гърлото е болка, която в повечето случаи засяга само едното ухо. Тя може да бъде постоянна или да се появява на моменти, тъпа, остра или пареща. Отличава се от симптомите на ТОРС по продължителност. Ако сте възрастен и при вас се е появила необяснима болка в ушите, която продължава повече от две седмици, пазете се - това е много сериозна причина да бъдете прегледани от специалист. 

Затруднено преглъщане. Затрудненото преглъщане може да бъде ранен симптом на заболяването. То възникват, защото туморът засяга способността на мускулите на устните, езика или гърлото да транспортират храна в устата и по-нататък в хранопровода. 
Ако в процеса на ядене и пиене има състояние на задушаване, кашлица, това може да показва дисфагия, свързана с онкологичния процес в гърлото. Ето защо е важно да сте бдителни: продължителността от време, през която се наблюдава тази промяна, показва необходимостта от посещение на лекар. / zdrave. to

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката