Тибетската диета за пречистване на кръвта, която да опиташ още днес
16 май 2023 06:29 Mobile watches 1180 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Тази здравословна диета от Тибет може да ви помогне да почистите токсините от кръвта си, като по този начин намалите риска от мозъчен удар и инфаркт, разказват от Gotvach.bg.

Всеки ден в продължение на 25 дни трябва да се пие специално приготвена напитка. 1-2 чаши се консумират винаги сутрин и винаги на гладно. 

Напитката се приготвя от 300 грама лук и 1 килограм лимони. Двете съставки се нарязват ситно се слагат в 1.5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да се освободят всички полезни свойства от лука и лимоните.

Проучвания са доказали, че лукът и лимонът действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека. Отварата може значително да намали и риска от инфаркт и инсулт.

Лимоните са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар. Пектинът в цитрусите от друга страна потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема. Разбира се, голям помощник при храносмилането е и витамин С.

Лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещу стрес, камъни в бъбреците и помага за здрави венци. В него са открити серни съединения, които се усвояват лесно от организма. Чрез кръвния поток те попадат в главния мозък и оказват позитивно действие върху редица важни зони. Освен това лукът може да активизира и подмладява клетките.

Ако искате да повторите тази диета, трябва да изчакате най-малко 10 дни преди да започнете да консумирате от отварата.

В периода на тази прочистваща диета е задължително да се спазват всички други правила на здравословното хранене. Това означава, че трябва да ограничите животинските мазнини и алкохола.

Диетата може да пречисти само клинично здрави хора, т. е. ако имате някакви здравословни проблеми и прилагате тази диета, можете само да навредите на здравословното си състояние.

Edna.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката