Тя стана майка за първи път на 52: Някои от моите приятели вече имат внучета
24 май 2023 09:28 Mobile watches 870 прочита Mobile comments 3 коментара

 Жена стана майка за първи път на 52-годишна възраст, след като е похарчила цяло състояние за инвитро процедури – над 360 хиляди лева. Парите няма да я спрат, защото тя вече е готова за второ дете.

 

Луиза Хоен от Лоуел, Масачузетс, роди син в края на миналата година, след като шест години се опитва да се сдобие с дете с помощта на ин витро терапии и донорски яйцеклетки.

Луиза и 47-годишният ѝ съпруг Дийн Бийл посрещнаха дългоочаквания си син Стелан след шест изтощителни и неуспешни опита - и планират да опитат за второ бебе по-късно тази година.

Американката, която навърши 53 г. през май месец, е похарчила 135 хиляди лева за донорски яйцеклетки след 6 неуспешни опита със собствени яйцеклетки, които й стрували 200 хиляди лева.

Луиза и Дийн се запознават през 2007 г., когато тя е на 37 години, но започват лечение за безплодие едва девет години по-късно.

Но на 46 години Луиза вече е надхвърлила възрастовата граница за много клиники и когато двойката все пак намира специалист, открива, че застраховката им няма да покрие по-голямата част от разходите за лечението заради възрастта на жената.

„Преди да срещна Дийн, никога не съм била с човек, с когото бих искала да създам семейство. Имах удовлетворяваща работа като бавачка, помагах да се отглеждат чужди деца и просто си мислех, че ще срещна правилния човек и един ден ще имам свое собствено“, споделя 53-годишната майка.

Когато е на 42, лекарят й я пита дали иска да замрази яйцеклетки, но вярвайки, че всичко ще се случи по естествен път, тя отказва.

Моментът, който е кара да предприеме сериозни действия, е когато менструацията й спира за 2 месеца и гинекологът й казва, че е в менопауза. За щастие, лекарят не се оказва прав и двойката се консултира за първи път с ин витро специалист през 2016 г.

След като двойката се жени през февруари 2017 г., Луиза преминава през първата неуспешна инвитро процедура месец по-късно. Следват още 5 неуспешни опита, които не обезкуражават бъдещите родители.

През май 2022 г. двойката трансферира първия си ембрион и 8 дни по-късно Луиза вижда положителния тест за бременност. Развълнувани, но предпазливи, те решават да кажат само на най-близките си приятели и семейството, че очакват дете.

Синът им Стелан се ражда на 25 декември 2022 г. – напълно здрав и тежащ 2200 г, а Луиза вярва, че сега ще бъде по-мъдра майка, отколкото би била на по-млада възраст.

"Някои от моите приятели вече са баби и дядовци. Ние тепърва започваме, но има какво да се каже за житейския опит. Уверена съм в това, което мога да направя, и в избора ни за това как ще отглеждаме детето".

Луиза и Дийн са твърдо решени до края на годината да направят опит и за второ дете.

Ladyzone.bg

3 коментара
Коментирай
24.05.2023 17:40 | само питам...
От кога в Масачузетс се плаща в левове?
24.05.2023 19:23 | 617532yeeh
Живи и здрави да са дълги години, внуци да дочакат!
26.05.2023 17:50 | .
От стара коза яре.... Досега какво прави, кариера?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката