В “Пирогов” скоро ще се изпълняват детски бъбречни трансплантации
19 ноември 2023 22:49 Mobile watches 203 прочита Mobile comments 0 коментара

В “Пирогов” скоро ще се изпълняват детски бъбречни трансплантации. Това обяви д-р Валентин Димитров, директор на лечебното заведение. В болницата беше открита напълно ремонтираната Клиника по урология, предава NOVA.

“Имаме пълното съдействие от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Очакваме и сертификатите на лекарите, които са им необходими за работа в областта на трансплантациите”, каза още Димитров. По думите му екипите са обучени в Испания и в Турция.

“Направили сме всичко необходимо да отговаряме на изискванията”, допълни директорът на „Пирогов“ и посочи, че в момента имат нужда от определени апаратури, за да се надградят съществуващите.

В отговор на въпрос кога би било възможно извършването на бъбречна трансплантация д-р Димитров каза, че нямат намерение да се бавят.

Ремонтът на Клиниката по урология в „Пирогов“ е на стойност близо осем милиона лева. Това каза заместник-министърът на здравеопазването доц. Михаил Околийски, който поздрави екипите на болницата от името на министъра на здравеопазването Христо Хинков.

Гостите на церемонията за откриването на клиниката бяха поздравени от името на президента Румен Радев, от името на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов, от генералния директор на БЧК проф. Красимир Гигов, от председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Gospodari.com

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката