Запекът и задухът често са поради дисфункция на щитовидната жлеза 
09 юни 2021 22:40 Mobile watches 743 прочита Mobile comments 0 коментара

  

За да откриете болестта в началото, когато тя все още не се е проявила, трябва да се преглеждате при лекар веднъж годишно, да си правите изследвания. И според резултатите от общия кръвен тест може да се открие възпаление, анемия. 

Тя се среща често при възрастни хора, които не се хранят пълноценно, движат се малко, рядко излизат на открито (червените кръвни клетки не са достатъчно наситени с кислород) и имат различни здравословни проблеми. Абсорбцията на желязо е затруднена, например при гастрит, възниква и поради лоша бъбречна функция. 

Как се маскират заболяванията на щитовидната жлеза 

Чрез общия анализ на урината може да разберете дали имате цистит, бъбречно заболяване. Например пациентът се оплаква от високо кръвно налягане, а след прегледа се открива бавно протичащ пиелонефрит. 

За да оцените работата на сърцето си, ще ви помогне ЕКГ, на белите дробове – рентген (при флуорографията има голямо лъчево натоварване, а снимките са малки). 

Жените се преглеждат от гинеколог, мъжете – от уролог. Не забравяйте да си направите и ултразвук на коремната кухина, както и на щитовидната жлеза. 

Често се случва човек, особено когато е по-възрастен, да се бори дълго време със запек, задух, отоци, а проблемите се дължат на факта, че щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони. здраве-то

 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката